The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.
Deze fusion spaghetti bolognese brengt het beste van twee werelden samen: de diepe comfort van een klassieke pastasaus, gecombineerd met de aromatische warmte van de Midden-Oosterse keuken. Lamsgehakt zorgt voor een rijke basis, terwijl ras el hanout, kaneel en verse munt het geheel naar een hoger niveau tillen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel, fijngehakt
- 300 g lamsgehakt
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 100 ml rode wijn of runderbouillon
- 1 tl ras el hanout
- ½ tl kaneel
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper
- 1 el honing (optioneel, om de smaken te balanceren)
- Verse munt (fijngehakt)
- Griekse yoghurt of feta (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze
1. Groenten en gehakt aanzetten
Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg het lamsgehakt toe en bak het rul en goudbruin.
2. Kruidige saus opbouwen
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Roer dan ras el hanout, kaneel en komijn erdoor. Blus af met wijn of bouillon en laat 2 minuten inkoken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje honing.
3. Laat sudderen
Laat de saus 25–30 minuten zachtjes pruttelen tot hij mooi is ingedikt. Roer af en toe. Voeg op het eind wat fijngehakte munt toe voor frisheid.
4. Kook de spaghetti
Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar eventueel een scheutje kookvocht.
5. Serveren
Meng de saus door de spaghetti of serveer eroverheen. Werk af met extra munt en eventueel een lepel Griekse yoghurt of verkruimelde feta.
Fusion tips
Vervang spaghetti eens door orzo of parelcouscous voor een Mediterrane variant.
Voeg rozijnen of granaatappelpitjes toe voor een zoet accent.
Geen fan van lamsgehakt? Rundergehakt met dezelfde kruiden werkt ook uitstekend.