The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.
Op zoek naar een smaakvol, vegetarisch alternatief voor de klassieke spaghetti bolognese? Deze aubergine ragu is hartig, kruidig en zit vol umami – zonder vlees. De gesmoorde aubergine vervangt het gehakt en geeft de saus een zachte maar stevige structuur, perfect voor bij al dente spaghetti.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g spaghetti
- 2 middelgrote aubergines, in kleine blokjes
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, fijngesneden of geraspt
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 100 ml rode wijn of groentebouillon
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl sojasaus of een snufje misopasta
- Zout en peper
- Verse basilicum of peterselie, voor garnering
- Geraspte Parmezaan of vegan alternatief (optioneel)
Bereidingswijze
1. Aubergine voorbereiden
Snijd de aubergines in kleine blokjes. Bestrooi ze eventueel met wat zout en laat 10 minuten uitlekken in een vergiet, om overtollig vocht en bitterheid te verwijderen. Dep daarna droog met keukenpapier.
2. Ragu maken
Verhit olijfolie in een grote pan. Bak de aubergineblokjes in 2 delen goudbruin, zodat ze echt bakken en niet stomen. Zet opzij. Voeg eventueel nog wat olie toe en fruit de ui, knoflook en wortel 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Doe de aubergine terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om te ontzuren. Blus af met rode wijn of bouillon. Voeg daarna de tomatenblokjes, oregano, tijm en sojasaus toe. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen met deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
3. Pasta koken
Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Giet af en houd eventueel een beetje kookvocht apart.
4. Serveren
Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer met de spaghetti en garneer met basilicum en (vegan) Parmezaan.