The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Spaghetti met geroosterde bloemkool

Een smaakbom op je bord! Deze niet-traditionele spaghetti, in tegenstelling tot spaghetti bolognese. Combineert geroosterde bloemkool met pittige harissa, frisse yoghurt en een romige tahinsaus. Perfect voor wie van verrassende combinaties houdt.

Ingrediënten (voor 2–3 personen)

Voor de bloemkool:

  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 1–2 tl harissa (meer naar smaak)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper

Voor de saus:

  • 150 g Griekse yoghurt (of plantaardig alternatief)
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Snufje zout

Overig:

  • 250 g spaghetti
  • Verse koriander of platte peterselie (optioneel)
  • Geroosterde amandelschaafsel of pijnboompitten (topping)
  • Citroenpartjes (om te serveren)

Bloemkool bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, harissa, paprikapoeder, zout en peper. Verspreid op een bakplaat en rooster 20–25 minuten tot goudbruin en knapperig aan de randen.

Tahin-yoghurtsaus maken

Meng yoghurt, tahin, citroensap, knoflook en zout in een kommetje. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus iets dunner te maken. Zet apart.

Pasta koken

Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking. Giet af, maar houd een klein beetje kookvocht achter om alles mee te binden.

Serveren

Meng de spaghetti met een deel van de tahin-yoghurtsaus. Schep de geroosterde bloemkool erover. Lepel de rest van de saus erover en garneer met koriander of peterselie, noten en een kneepje citroen.

Variatietips

Maar het kan ook als vegan: Gebruik plantaardige yoghurt (bijv. soja of kokos zonder suiker).
Meer bite: Voeg krokante kikkererwten of gebakken halloumi toe.
Meer groenten: Voeg spinazie toe aan de pasta of rooster ook wat rode ui mee met de bloemkool.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *