The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Vegan Spaghetti Bolognese

Deze vegan spaghetti bolognese bewijst dat je geen vlees nodig hebt voor een rijke, smaakvolle pastasaus. Door linzen te combineren met umami-rijke ingrediënten zoals tomatenpuree, kruiden en sojasaus ontstaat er een stevige saus die perfect past bij spaghetti. Ideaal voor doordeweeks, meal prep of als je gewoon eens iets plantaardigs op tafel wilt zetten.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g spaghetti (let op: zonder ei)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 200 g champignons, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 200 ml groentebouillon
  • 150 g gekookte linzen (blik of zelf gekookt)
  • 2 el sojasaus of tamari (voor umami)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel)
  • Edelgistvlokken of vegan Parmezaan (optioneel)

Groenten voorbereiden

  • Snijd alle groenten klein: ui, knoflook, wortel, selderij en champignons.
  • Spoel de linzen af als je bliklinzen gebruikt.
  • Zet alle overige ingrediënten klaar.

De saus maken

  1. Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
  2. Voeg wortel, bleekselderij en champignons toe en bak 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee om te ontzuren.
  4. Roer de sojasaus, oregano en gerookte paprika erdoor.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes, linzen en bouillon toe.
  6. Laat het geheel 20-30 minuten zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Spaghetti koken

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Let op dat je een vegan variant kiest (sommige bevatten ei).
  • Giet af en bewaar eventueel wat kookvocht om de saus losser te maken.

Serveren

  • Serveer de saus over de spaghetti of meng het geheel door elkaar.
  • Garneer met verse basilicum en eventueel een lepel edelgistvlokken of vegan Parmezaan voor een kazige smaak.

Tips en variaties

  • Gebruik rode linzen als je een smeuïger saus wilt (kook dan mee in de saus).
  • Voeg geraspte wortel of courgette toe voor extra groenten, maar let op wortel kan soms heel zoet uitpakken.
  • Maak een dubbele portie en vries de helft in – deze saus leent zich uitstekend voor meal prep.
  • Wil je wat pit? Voeg een snufje chilivlokken of cayenne toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *